jul 26

Foto de BoerDeze week heb ik echt wat leuks! Ik ga toeristen helpen met het aantrekken van de Volendammer klederdracht voor op de foto. Dit ga ik doen op de dijk (natuurlijk) bij foto de Boer, volgens dit stukje geschiedenis zitten die daar al ruim 80 jaar!
Naast het werken in een Volendammer vishandel is dit wel echt een van de dingen die ik gedaan moest hebben als Volendammer!

jul 24

logoWow ik kan misschien terecht bij een vishandel! Eens even kijken waar hij zit… Hey Amsterdam! Dat is mooi, dan kan ik een weekje bij mijn vriendin slapen! Waar in Amsterdam is het precies? Ow… in de Bijlmer… Dat is het gevaarlijkste deel van Amsterdam toch?
Dat waren mijn eerste gedachten, maar het bleek al snel dat het de wereldvreemde Volendammer in mij was die dat zei, de Bijlmer is leuk! Lees verder»

jul 23

KaaaaasVorige week had ik mezelf ingeschreven bij een klein uitzendburo in Amsterdam, Clean Control en gister om kwart voor twaalf werd ik uit uit bed gebeld (mijn vriendin had de late dienst) of ik om half een bij het uitzendburo kon zijn. Kazen laden en lossen in een kaasfabriek in Zeewolde. Ik had dus een half uurtje om te eten en te douchen, niet ideaal maar ik heb toch ja gezegd. De eerste dag zit er nu dus al op maar ik ga niet meer zeggen als dat het zwaar was, de rest lees je in het verslag allemaal.

jul 20

logo
Nadat ik er bij NBC van Roemburg en Pneuman achter was gekomen dat ik niet goed ben in geestelijk saai werk had ik mezelf voorgenomen om dat soort werk niet meer te gaan doen. Toen kwam de mogelijkheid om te werken bij Attitude Holland een postorder bedrijf voor alternatieve doelgroepen (punk-rock-skate-gothic-metal-cult) dus dat zou niet snel saai worden. Lees verder»

jul 17

KeurslagerIk heb deze week gewerkt voor de Keurslager, die een tijdje terug met een nieuw initiatief zijn gekomen, De Buffetkoning.

Na een ietwat moeizame sollicitatie periode (zo heb ik bijvoorbeeld geen ervaring met scherpe messen, om nog maar niet te spreken van de gehaktmachine en andere gevaarlijke apparatuur) kon ik toch aan de slag als productiemedewerker. Uiteindelijk heb ik niet gewerkt met de gehakt machine en heb ik niet een keer een mes vast gehad dus of die angst gegrond was zullen we nooit weten. Lees verder»

jul 13

logo spaanderWaar ik vooral achter wilde komen was hoe het is om fulltime in de horeca te werken, ik had al eerder bij Spaander gewerkt maar dat was dan alleen in het weekend en hooguit twee dagen achter elkaar. Zoals ik wel had verwacht is het erg zwaar. Het zijn vooral de lange uren die je opbreken. Een gemiddelde dag begint om twaalf uur in de middag en kan tot twaalf uur ’s nachts duren, dan drinkt men vaak nog een biertje om de dag af te sluiten en is het twee uur voordat je thuis bent en in bed ligt. Als je dan de volgende ochtend om twaalf uur weer moet beginnen heb je na het douchen en ontbijten nauwelijks nog tijd voor jezelf over. Dit is veruit het zwaarst. Lees verder»