Week 15: Toeristen aankleder bij Foto de Boer

Foto de BoerWanneer je als toerist naar Volendam komt ontkom je er niet aan een foto te laten maken in de Volendammer klederdracht. Ik werkte deze week bij bij foto de boer, de beste plek om die foto te laten maken, de foto word daar genomen door een professioneel fotografe. Maar voordat je daar terecht kan krijg je eerst een kostuum aangetrokken door een van de kleders.

Alleen de schoenen moeten uit (wanneer je daar over begint zegt 1 op de 10 mensen: “weet je het zeker?”) Het kostuum gaat over de eigen kleding heen en bestaat uit een befje (een soort kruising tussen een boord en een slabbetje) een jasje (zelf even de knopen dicht doen aub), een broek (ik knoop hem achteraan voor uw vast) , een pet en een paling (een soort stoffen ketting).

kostuumsNa een paar dagen begint het kleden routine te worden, de juiste maat kiezen gaat steeds gemakkelijker en zo houd je meer tijd over om een beetje met de mensen te praten. Leuk om te zien was het verschil in handigheid bij de kinderen, een kind van vier maakte zonder problemen de knoopjes van zijn jasje zelf dicht terwijl een jongen van een jaar of zes hierbij onmiddellijk door zijn vader werd geholpen.

Het werk was erg leuk, het kleden was misschien wel iets eentoniger dan ik had verwacht maar de interactie met mijn collega’s en natuurlijk ook de mensen maakte dat helemaal goed. Het werk was ook zwaarder dan ik had verwacht,in-outfit

als het druk is staan er soms wel 15 mensen te wachten tot je klaar bent met hun voorgangers. dan moet je wel hard doorwerken.Als er maar een iemand is daarentegen dan gaat die binnen een minuut van jas (zo noemen Volendammers niet Volendammers) naar Volendammer visserman.

Ik ben zelf natuurlijk ook op de foto geweest in kostuum en daar zie je hier rechts het resultaat van.

Een reactie:

  1. Paty zei:

    you people may not beevile at all but i can and will tell you that between heaven and earth are things beyond the reach of ordinary man and women.you people do not know what knowledge is and you would not gain any knowledge if its not by some devine revelation.is this the book of the devil maybe but it sure as hell is not for ordinary folks like you people to read, you could not handle it any one of you, before you open the book of the devil you better make sure your in a right pad with GOD Jehova.

Laat een reactie achter: