Week 14: Laden en lossen in een kaasfabriek

Anker kaasDeze week werkte ik met kaas. Dit bedrijf (Anker Kaas) zorgt voor de opslag van de kazen van bijna alle kaas producenten in Nederland. Uit heel Nederland vandaan worden kazen hierheen gereden om bewaard en af en toe omgedraaid te worden. Oude kaas langer dan jonge kaas natuurlijk. Bij het omdraaien komt er iedere keer een laagje plastic op de kaas. Dat is het enige dat hier, behalve de leeftijd, aan de kaas veranderd. Al deze dingen gebeuren machinaal.

Een gemiddelde kaas vrachtwagen heeft 2000 kazen aan boord, deze wegen tussen de 12 en de 17 kilo per stuk. De vrachtwagens worden nog met de hand gelost. Dat was dan ook mijn werk. Samen met de Kaas lossenvrachtwagenchauffeurs heb ik iedere dag gemiddeld drie vrachtwagens gelost. Na de eerste vrachtwagen was ik helemaal kapot, ik was helemaal doorweekt van het zweet en voelde overal spierpijn. Het was toen nog niet eens tijd voor de lunch pauze en ik zou die dag nog twee vrachtwagens lossen.

De tijd tussen het lossen van de vrachtwagens werd opgevuld met kazen kijken, dit houd in dat je kijkt naar de kazen die op de lopende band voorbijkomen. Als er schimmel op zit veeg je het er af met een sponsje. Dit is, vooral als de kazen schoon zijn, heel erg saai.

Ik ben dus bij dit bedrijf binnen gekomen via een Amsterdams uitzendbureau. Dit bureau heeft voornamelijk schoonmaak- en productiewerk. kaaaaasDe twee jongens waarmee ik op en neer naar de fabriek reed komen oorspronkelijk uit Rusland en Tsjechië. De een had daar een beveiligingsfunctie en de ander was kapper.

De meeste mensen die hier werken spreken geen Nederlands, vaak ook geen Engels (de jongens waar ik mee opreed gelukkig wel). Hierdoor verliep bijvoorbeeld de communicatie tussen mij en mijn chef ook niet zo goed (mijn Duits is best slecht). Ik kan me nu goed voorstellen hoe moeilijk het is om in een vreemd land waar je de taal niet kent aan het werkt te moeten. Bij alles wat je doet twijfel je of je het wel goed doet. Ik had hier dan nog het geluk dat de chauffeurs allemaal wel Nederlands waren en dat mijn directe collega’s Engels spraken. Als er niemand is die je verstaat denk ik dat je werk erg zwaar word.

reacties:

 1. mike denee zei:

  hallo ik ben mike 21 jaar en ben op zoek naar een baan en had wel intressen in deze baan ik zit niet meer op school en zou graag 40 uur per week willen werken ik heb veel over jullie gehoord mijn tel 0320707711

 2. L vrachtdoender zei:

  ik zou graag op de elke vrijdag avond in de kaasfabriek willen werken

 3. Jesse zei:

  Beste L Vrachtdoender,

  Ik heb ooit een week via een uitzendbureau bij de kaasfabriek in Zeewolde gewerkt.
  Ik ben dus in geen positie om te kunnen zeggen of jij daar aan het werk kan.

  Als ik jou was zou ik dus even verder zoeken naar de contactgegevens van de Anker Kaas in Zeewolde.

  Succes!

 4. aziz zei:

  ik hor van julie graag

 5. Rachid Ballari zei:

  Hallo ik ben Rachid 38 jaar en ben opzoek naar werk en had wel intressen in deze kaas fabriek ,ik wil graag fulle-time gaan werken.
  mijn nummer is 0636197661

 6. trucodocs zei:

  Ordinary video sports have bugs that can be
  trained to clash of clans ayuntamiento nivel 6 sniff out cancer.

  For the iOS-based devices, clash of clans ayuntamiento nivel 6 such as: a webserver or a high-end
  one, you might not be just the entertainment segment.

 7. crocs Shoes zei:

  Hi there, I am a pharmacy technician in addition to
  I’m on my feet all day while at function. I had gotten the Dansko blocks the
  but decided to return them for the reason that were too hard on my arches.
  The moccasins I purchased after have worked nicely but after a little
  more than six months time, I will need to purchase new shoes.
  The problem I have, adding to aching, tired feet, is that my ankles don’t have
  much support, which leads to presenting very swollen ankles and making it hard to
  walk. From the list you have here, which ones
  would you recommend that provide ankle support?
  Hi, together with fine cushioning you will need shoes with enough
  arch support for your flat toes. Here are some recommendations for
  some work shoes or boots that are supportive yet not as
  well boring.

 8. rainfirerestoration zei:

  Remarkable! Its genuinely amazing post, I have got much clear idea concerning from this piece of writing.

Laat een reactie achter: