Week 11: Medewerker Vishandel Volendam

logoWow ik kan misschien terecht bij een vishandel! Eens even kijken waar hij zit… Hey Amsterdam! Dat is mooi, dan kan ik een weekje bij mijn vriendin slapen! Waar in Amsterdam is het precies? Ow… in de Bijlmer… Dat is het gevaarlijkste deel van Amsterdam toch?
Dat waren mijn eerste gedachten, maar het bleek al snel dat het de wereldvreemde Volendammer in mij was die dat zei, de Bijlmer is leuk!

kibbeling-snijdenJe zou misschien denken dat vis iets Nederlands is en dat een viswinkel in zon multiculturele wijk niet zo goed zou lopen (dat is wat ik eerst dacht) ook daar zat ik fout. Van de vaste klanten is het merendeel gekleurd en die weten precies wat ze willen. Tussen 12 en 2 is het een ander verhaal, dan komen de zakenlui uit de kantoorgebouwen in hun pauze even snel een broodje vis halen, de rij staat dan vaak tot buiten de winkel. Dit is het zwaarste deel van de dag, 1,5 uur lang broodjes maken en afrekenen, “eet smakelijk!” “Wie is er dan?” Tot zeker twee weken later wilde ik nog iedere keer na het afrekenen bij de supermarkt “eet smakelijk” zeggen.

haringNaast het afrekenen heb ik ook haring geveld en kibbeling gesneden, gekruid en gebakken. Ik ben erg blij dat Ed mij hiermee vertrouwde, het was namelijk erg leuk om te doen en ik kreeg het idee dat ik mezelf echt nuttig maakte. Er waren natuurlijk ook minder leuke klussen zoals afwassen en schoonmaken maar ook die waren goed te doen. En de Bijlmer, daar ga ik zeker nog eens heen om te winkelen! Er zijn door de multi-cultuur een hoop winkels die je anders niet zo snel ziet. Je kan daardoor dus ook een hoop bijzondere producten kopen, het is net alsof je even op vakantie bent.

Een reactie:

  1. en.wikipilipinas.org zei:

    This is the right site for everyone who would like to find out about this topic.
    You understand so much its almost hard to argue with you (not that I personally would want to…HaHa).

    You certainly put a brand new spin on a topic that has been written about for years.
    Great stuff, just great!

Laat een reactie achter: