Week 6: Archivaris bij NBC van Roemburg

NBC van Roemburg en Partners

Zoals je in de aankondiging al heb kunnen lezen is NBC van Roemburg en partners een accountants kantoor. Mijn taak hier was relatief eentonig maar wel belangrijk, de klantendossiers moeten allemaal ingescand worden zodat alle bestanden digitaal beschikbaar zijn. Uiteindelijk is dan een bijna papiervrije werkomgeving te behalen.

Mijn werkdag zag er zo uit:

  • pak een archief map
  • haal het eerste stuk/a4tje/boekwerk uit de map
  • verwijder indien nodig het nietje
  • haal het door de scanner (sommige documenten moeten vel voor vel op de glasplaat ingescand worden, de meeste kunnen gewoon door de feedscanner)
  • Scannendoe weer een nieuw nietje in het papier
  • herhaal dit proces totdat de hele map gedaan is
  • benoem de (op de computer) ingescande bestanden en sla ze op in de juiste map

Dat is dus een behoorlijk eentonige klus. Door iedere dag te proberen nog meer te scannen dan de dag ervoor is het mij gelukt om het een beetje uitdagend te houden al zorgt de constante herhaling er wel snel voor dat de dagen langer worden. Afwisseling in het werk blijkt toch heel belangrijk te zijn voor mij.

En weer vast nieten

Het grote voordeel van een papierloos kantoor is naast de papier besparing natuurlijk dat je een heleboel opslagruimte terug krijgt. Het nadeel is in dit geval dat er minder redenen zijn om even van je werkplek weg te kunnen, de bestanden zijn namelijk gewoon via het netwerk op te vragen, daar hoef je niet meer voor naar de archiefkast. Gelukkig worden de postvakjes en het toilet voorlopig nog niet gedigitaliseerd.

Dat klinkt allemaal best negatief zo, maar ondanks dat het soms best saai was ging ik iedere dag met plezier naar mijn werk, leuke collega’s en een goede sfeer maken een hoop goed!

Laat een reactie achter: