Week 5: Vormgever en barman Bos en Duin (Texel!)

Bos en DuinVia een oud collega (Roy de Waart) ben ik bij Bos en Duin terecht gekomen. Bos en Duin is een appartementenhotel met restaurant brasserie. Het word al een aantal jaar door Roy’s oom en tante gerunt. Sinds een paar weken heeft Roy, samen met zijn neef (Robin Koenen, de kok) het restaurant gedeelte van ze overgenomen. (Zijn oom een tante blijven dus gewoon het appartementen gedeelte doen)

LamsvleesZoals je wel zou verwachten willen Roy en Robin van alles verbeteren en daar zijn ze dan dus ook gelijk mee begonnen, dan begint het door het mooie weer gelijk al druk te worden en ondertussen moet Roy ook nog ingewerkt worden. Dat maakt het dus een erg drukke periode. Ik ben vooral aangenomen om wat tijdrovende klusjes van ze over te nemen zodat zij meer tijd hebben voor belangrijkere dingen, daarnaast kan ik mooi een paar vormgeef dingetjes doen om te proberen wat nieuwe klanten aan te trekken.

Menukaart

Bij het nieuwe seizoen hoort een nieuwe menukaart, deze was alleen nog niet afgedrukt, dit was dus een van mijn eerste opdrachten. Om het een beetje extra uitstraling mee te geven werden ze gedrukt op mooi dik papier. De printer kreeg deze dikkere velletjes alleen niet te pakken wanneer ze in de papier lade lagen dus ieder velletje moest met de hand worden ingevoerd. Twee velletjes per menu, dubbelzijdigafgedrukt, totaal 25 menu’s. Dat is dus 100 keer handmatige een velletje invoeren. (Met in mijn achterhoofd dat ik de week erop niets anders zou doen dan papier door een machine heen halen viel dit eigenlijk helemaal mee)

MojitoEen van de dingen die Roy en Robin willen veranderen is het publiek, zo hopen ze wat meer jongere mensen aan te trekken. Een van de dingen die hier mee moet gaan helpen is het serveren van cocktails. Om deze goed onder de aandacht te brengen heb ik ze allemaal op de foto gezet en verwerkt in wat promotie sheets. Ook heb ik een sheet gemaakt waar de foto’s met bereidwijze op staan. Zo zou iedere medewerker de cocktails moeten kunnen maken en kan Roy wanneer alles eenmaal draait misschien een keer een avondje vrij nemen.

crop van A3 posterNaast jonger publiek willen ze ook méér publiek, voor dat doeleinde heb ik een poster ontworpen die ze onder andere bij de nabij gelegen camping willen ophangen. Op deze poster vind je een foto van Bos en Duin en een aanprijzing doormiddel van standaard fietspad bewegwijzering, de achterliggende gedachte daarvan is dat de meeste mensen die borden en paddenstoelen al de hele dag klakkeloos volgen, hopelijk doen ze dit op de poster dan ook.

reacties:

 1. Roy de Waart zei:

  We zijn heel tevreden over het werk wat Jesse bij ons heeft afgeleverd. Hij kwam heel goed van pas, en ik moet bekennen dat als Jesse er niet was geweest die week, hadden we dat weekend niet met de nieuwe kaart kunnen draaien, en hadden we veel meer aan ons hoofd gehad. Jesse is heel flexibel geweest, konden we overal inzetten en was nergens te beroerd voor. Ook heeft hij evenveel uren mee gedraaid als Robin en mij, en dat komt neer op zo’n 12 uur per dag. Zowel als barman, menukaart maker en grafisch vormgever heeft hij buitengewoon goed werk afgeleverd, en daar zijn wij hem zeer dankbaar voor. Als dank voor zijn goede werk en inzet hebben wij hem een weekend voor 2 gegeven in een mooi apartement, inclusief ontbijt, lunch en diner. Wij raden bij deze dan ook iedereen aan om deze topper aan te nemen voor een week, en wensen hem veel succes bij dit project!

  Jesse bedank!

  Groeten,

  Roy de Waart en Robin Koenen

 2. Lieke Koenen zei:

  Ook Rob en ik vonden het heel gezellig en leerzaam dat Jesse een paar dagen bij ons in de zaak bezig was. Hij heeft Roy en Robin echt helpen opstarten in de eerste dagen van hun eigen ondernemerschap. Eigenlijk heeft hij een hele unieke week meegemaakt bij ons. Naast al het grafische werk (de poster werd superleuk en de meunukaart zag er professioneel uit) en de lange werkdagen die hij maakte, herinner ik me ook nog dat hij en passant even alle nieuw aangeschafte wijnglazen oppoetste. En Roy was niet gauw tevreden, dus dat was een hele klus! Wij wensen Jesse nog heel veel leuke ervaringen met zijn 52 banen!

 3. jannie de jong zei:

  ik heb vorige zomer genoten van de kookkunst van robin en de heerlijke coktails van roy
  zie daar echt naar uit

Laat een reactie achter: