Week 1: Full Motion

Cameraman JesseDe eerste week bracht ik door bij Full Motion, een onderdeel van de LOVE (lokale omroep Volendam Edam) bestaande uit vrijwilligers. Daar heb ik geholpen met het maken van een sketches programma genaamd Kets en ik heb de laatste optredens in ons lokale cultuur centrum gefilmd(The Final Bang in Pius X)
omdat we alles zelf deden en ik helemaal ben meegenomen in het hele proces ben ik dus in een week cameraman, regisseur, schrijver en acteur geweest. (Was ik nou maar voor 52 beroepen gegaan dan scoorde ik deze week vierdubbel…)

Het begon met het bedenken van sketches, in een constant rondgestuurde e-mail ketting kwamen steeds meer, steeds uitgewerktere sketches voorbij. Meestal begon de werkdag om 1 uur ’s middags en duurde hij tot een uur of 6, waarna je in de avond thuis natuurlijk nog wat tijd had om sketches te bedenken en attributen te zoeken voor de volgende dag. Op de maandag werden de bedachte sketches nog verder uitgewerkt en werden de leukste uitgekozen om de volgende dag te gaan filmen.

De dagen daarna zijn we vooral bezig geweest met het opnemen van sketches. Ik heb me hiervoor verkleed als Street Fighter personage, ik heb me enorm opgewonden over het feit dat het koffiezet apparaat stuk was en ik heb mensen leren overleven in een van de meest onherbergzame gebieden in de wereld in X-treme Survival: Edam Volendam Editie.  Dat de sketches zijn opgenomen betekent natuurlijk niet dat ze al klaar zijn, omdat het filmen vaak nogal rommelig gaat, je filmt bijvoorbeeld niet alles in chronologische volgorde, moet alles later in de computer nog op zijn plek gezet worden. Dit is ook het moment om muziek en titels toe te voegen.

Vrijdag en zaterdag waren dus de laatste optredens in de Pius X en omdat het Pius X Full Motion sponsort waren wij er natuurlijk bij om alles te filmen. Hier ben ik pas echt als cameraman aan het werk gegaan, met het opnemen van de sketches heb ik de camera ook wel eens vast gehad maar toen heb ik niet meer gedaan dan op het rode knopje drukken om op te nemen en de camera richting de actie richten. Tijdens het filmen van de optredens kwam ik er dus ook al vrij snel achter dat het behoorlijk zwaar kan zijn om met een camera op je schouder rond te lopen, een groot deel van het gewicht komt toch op je armen terecht en al was de camera relatief licht na een paar minuten begin je het echt al wel te voelen. Daarnaast doet het naast de boxen vaak pijn aan je trommelvliezen maar dat is weer een ander verhaal.

Full Motion is een team vrijwilligers, dit is terug te zien in het plezier waarmee gewerkt word, maar ook wel een beetje in de opkomst die varieert van dagen dat iedereen ruim op tijd aanwezig is tot dagen dat een aantal mensen last-minute afbellen. De vreemde uren (van 1 uur tot onbekend) spreken mij wel aan.

Hier onder vind je een video met wat stukken uit de verschillende sketches (het is helaas een beetje vervormt maar dat komt waarschijnlijk doordat ik wat fout heb gedaan tijdens het exporteren, dit zal je op tv niet terug zien) Ik hoop deze video snel te kunnen vervangen door een aantal complete sketches.

Kets Promo from Jesse Kester on Vimeo.

Toegevoegd op 8 april 2010:
Een volledige sketch heeft zijn weg naar Youtube gevonden!

reacties:

 1. engel zei:

  hey broer,

  leuk om te lezen hoe het ging bij love.. maar waar blijft ondertiteling bij je kets promo? :P

  succes deze week!!

 2. Jesse Kester zei:

  Hoi zusje :)

  Hierbij de ondertitels voor jou:
  Hallo ik ben Jesse, ik ga een heel jaar lang iedere week ergens anders werken.
  De eerste week zit ik bij Full Motion dat is een onderdeel van de LOVE ik ga die helpen met het maken van een sketches programma genaamd KETS.

  [kussen in gezicht]

  [survival sketch, spannende muziek]

  Weer geen koffie?!?!? AAAH!!!

  [vecht geluiden]

  Ben je geïnteresseerd in mijn project kijk dan op: http://www.52banen.nl

  [nog meer kussens]

  Groeten Jesse

Laat een reactie achter: