Apr 8

Via de vader van een vriend van me kan ik deze week terecht bij koeriers bedrijf Valid Express. Bij Valid Express hebben ze voornamelijk mensen met een moeilijk lichaam in dienst oftewel mensen met een handicap of een chronische ziekte.

Ik zal deze week de adressen van advocaten kantoren opzoeken, uitzoeken wie er gaat over de aanschaf en contracten bij de koeriersdiensten en die persoon dan een e-mail sturen om hem of haar over te halen met Valid Express samen te gaan werken.

Mrt 5

Deze week zal ik het maandelijkse leden bulletin voor Loesje maken. Ik heb nog nooit iets als dit gemaakt en al helemaal nooit iets dat in zo een grote oplage word geprint.

Waarschijnlijk ga ik ook een dag mee “schrijven”, oftewel brainstormen voor nieuwe Loesje posters. Ik heb dit al een keer gedaan tijdens ‘The road to Copenhagen’ en ik heb er veel zin in dit nog een keer te doen. Daarnaast ben ik ook erg nieuwsgierig naar de structuur en sfeer binnen de organisatie.

Het enige waar ik tegenop zie is twee maal daags anderhalf uur in het openbaar vervoer door brengen.

Feb 26

brandweerDeze keer heb ik een van de klasieke “wat wil je later worden” beroepen, ik word namelijk Brandweerman!

Ik zal een dienst meedraaien met de Haarlemse brandweer. Een dienst is 24 uur, van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s ochtends de volgende dag. Ik heb begrepen dat we onder andere gaan sporten (dat is lang geleden) en tegen elkaar gamen via het netwerk. Natuurlijk slaap en eet ik ook op de kazerne. Ik hoop wel dat ze de ontgroening voor een keer overslaan…

Feb 12

logoVia een vriend kon ik een week als elektricien werken. Hij werkte eerst als leerling kok in de keuken bij het Barbizon Palace hotel in Amsterdam maar heeft nu een omscholing gedaan naar elektricien, ik ben dus benieuwd of hij uiteindelijk blij was met die keuze.

Ook ben ik erg benieuwd naar de sfeer in de bouw, vroeger was ik altijd erg blij dat ik niet op de Technische school zat, vooral wanneer ik verhalen hoorde over die agressieve macho cultuur daar. Ik ben benieuwd hoe het is om met die jongens in te werken nu ze wat ouder zijn.

Nov 12

aanhanger-miniDeze week kan ik weer iets doen waar ik voor heb geleerd. JSD Bouw doet naast de normale bouw activiteiten ook de verkoop van bedrijfspanden en wil dat wat beter onder de aandacht brengen. Ik ga om daarmee te helpen waarschijnlijk een advertentie en een simple website maken. deze advertentie word afgedrukt op een aanhanger die in de buurt van de te verkopende panden komt te staan.

Okt 31

logoIk ga samen met 300 jongeren op electrische scooters van Den Bosch naar Copenhagen rijden. Onderweg leren we over de klimaat problemen en schrijven we een manifest om uiteindelijk in te leveren op het klimaat congres dat 14 December in Copenhagen word gehouden.

Het word een soort van estafette rit. Er zijn 100 scooters en de rit is opgedeeld in “diensten” van 4 dagen. Ik ben een van de zes gelukkigen die zijn gekozen om de hele rit, 12 dagen, mee te rijden.

Meer informatie kan je vinden op de website:
www.theroadtocopenhagen.com

Okt 27

Logo Bart SmitIk zal in het Bart Smit magazijn in Volendam helpen de Sinterklaas drukte op te vangen. Wanneer in de winkels een product word verkocht moet dit vanuit het magazijn weer aangevuld worden, of dit met een automatisch registratie systeem werkt of dat het winkel personeel iedere dag alle schappen af moeten lopen weet ik niet. Wat ik wel weet is dat de bestellingen in het magazijn met de hand worden verzameld, dat word namelijk mijn werk!

Sep 16
Mijn eerste stage als webdesigner was bij Film1 (je kan hier mijn stageverslag nog vinden) toen ik daar werd aangenomen heette het bedrijf nog filmfocus, ik geloof dat ik er nog geen drie werken werkte toen bekend werd dat film1 filmfocus wilde overnemen.
Pas nadat ik ben weggegaan zijn ze verhuist naar het hoofdkwartier van Film1. Dit is waar ik tijdens een bedrijfsfeestje in gesprek met mijn baas de openbaring had dat een jaar lang iedere week ergens anders werken miscchien wel haalbaar was. Alleen al om die bedrijfskantine terug te zien heb ik enorm veel zin in deze week.

Film1 logo

Mijn eerste stage als webdesigner was bij Film1 (je kan hier mijn stageverslag nog vinden) toen ik daar werd aangenomen heette het bedrijf nog FilmFocus, ik geloof dat ik er nog geen drie werken werkte toen bekend werd dat Film1 FilmFocus wilde overnemen.

Pas nadat ik ben weggegaan zijn ze verhuist naar het hoofdkwartier van Film1. Dit is waar ik tijdens een bedrijfsfeestje in gesprek met mijn baas de openbaring had dat een jaar lang iedere week ergens anders werken misschien wel haalbaar was. Alleen al om die bedrijfskantine terug te zien heb ik enorm veel zin in deze week. daarnaast ben ik erg nieuwsgierig hoe de sfeer van FilmFocus de verhuizing naar het grotere bedrijf heeft overleefd.

Aug 11

gvb + ovchipVia studentenwerk.nl kan ik aan de slag als gastheer voor het GVB (gemeentelijk vervoers bedrijf, verzorgt de tram, metro en stadsbussen in Amsterdam.)

Voor deze klus sta ik op verschillende metro stations (27 augustus gaan de poortjes hier dicht en kan je dus alleen nog maar met een OV-chipkaart reizen!) om aan reizigers uit te leggen hoe de OV-chipkaart werkt.Ik heb een training gehad over de OV-chipkaart dus de meeste vragen zou ik moeten kunnen beantwoorden. Als jij er nog vragen over hebt laat dan hieronder een reactie achter en ik zal proberen hem te beantwoorden!

Jul 26

Foto de BoerDeze week heb ik echt wat leuks! Ik ga toeristen helpen met het aantrekken van de Volendammer klederdracht voor op de foto. Dit ga ik doen op de dijk (natuurlijk) bij foto de Boer, volgens dit stukje geschiedenis zitten die daar al ruim 80 jaar!
Naast het werken in een Volendammer vishandel is dit wel echt een van de dingen die ik gedaan moest hebben als Volendammer!

« Previous Entries